Социални Услуги

С над 10 години опит в управлението на социални услуги

  • Десислава Велева
  • 0899722885
  • гр. София, ул. Пиротска №175
  • 100
  • подкрепа и грижа за стари хора

Дом за стари хора "Надежда"

Дом за стари хора «Надежда», гр. София предоставя социални услуги на възрастни хора в над пенсионна възраст със съхранено психическо и физическо здраве. В Дома няма отделение за лежащо болни. Услугата е разкрита през 2017 г. с капацитетът на институцията 100 потребители.

Сградата е общинска собственост, разположена на 5 етажа с изграден и поддържан асансьор. Помещенията за живеене имат подходящо оборудване - ракла, гардероб, шкафче, масичка, стол и скрин, всяко помещение има самостоятелен санитарен възел. В Дома има установен свободен режим.

Сградата, в която се предоставя услугата „Дом за стари хора“  е реновирана, отоплението е централно.

Преки ползватели на тази социална услуга са стари хора на преклонна възраст, които не могат да посрещат сами своите жизнени потребности или срещат сериозни затруднения. Повечето от тях са с ниски доходи и ниска покупателна способност. Техните физически възможности, съпътстващи заболявания  и преклонна възраст, ограничават възможностите им за активен живот и труд. С възрастта срещат сериозни трудности от материален и психологически характер, имат нужда от организирана помощ.

     Затова нашата основната цел в социалната ни  работа  е да дадем на възрастният човек  СИГУРНОСТТА, от която има нужда; да  възстановим нарушената интеграция, прекъснатата комуникация с близките, приятелите  и всички социални системи. Да  засилим интересът на възрастния човек към колективния начин на живот и адаптирането в него. Наред със задоволяване на  духовните потребности и укрепване  психическото равновесие, да върнем интереса на възрастните хора към тяхното хоби, към българските обичаи и нрави. Да се чувстват спокойни, уверени и със самочувствие.

.

Gallery Gallery Gallery Gallery Gallery Gallery Gallery Gallery
Image

Желаете ли да получавате известия за предстоящи събития и новини ?

Адрес

гр. София,  ул. Пиротска №175

  0899-722885
  sdrujenie_ik@abv.bg

Понеделник - Петък: 9:00 - 17:00

Свържете се с нас